Vereniging Vrienden van het Bewaarde Land

 

Paasweekend Haps en Herfstweekend Haps 2021

Door de coronacrisis ging het Paasweekend ook dit jaar niet door. Het Herfstweekend is gepland voor 15 t/m 17 oktober. Nadere informatie volgt.


Doe-boekje

Ter voorbereiding op - en tussen hun bezoeken aan het Bewaarde Land krijgen de kinderen werkbladen met opdrachtjes, tekenen, kleuren, verhaaltje schrijven, gedicht maken. De Vrienden zijn dit jaar begonnen dit werkblad om te vormen tot een handzaam boekje waar ook verhaaltjes in staan, recepten van vrouw Fleur, zoekkaarten, doe-opdrachten en kleurplaten. Zo'n boekje kun je ook meenemen op vakantie en trots aan je oma laten zien.

Laat gerust weten als je nog ideeën hebt om het boekje nog leuker te maken.


Paasweekend Haps en Herfstweekend Haps 2020

Door de coronacrisis gingen de weekenden dit jaar niet door.


Herfstwandeling 2019 + ALV

De blaadjes vallen, de wind speelt ermee en de regen laat alles glinsteren. Het is weer herfst! Op zaterdag 23 november organiseren we een Herfstwandeling in het Bewaarde Land in Meijendel, Wassenaar.

We verzamelen om 15:00 uur bij de Boerderij en gaan vanaf dáár het Bewaarde Land in, zoeken naar bosbewoners, kruipen door de K-boom, een stukje rennen om warm te worden en genieten van het uitzicht vanaf het Hoge Rolduin. Rond 17:00 uur zijn we weer terug bij de Boerderij.

Vóóraf houden we een Algemene Ledenvergadering (ALV) van 14:00 tot 15:00 uur, lekker kort.

Alle (aspirant) Vrienden van het Bewaarde Land zijn welkom. Laat even weten als je komt en met hoeveel personen, dan neemt vrouw Fleur voldoende koek en warme chocomel mee voor allemaal. Stuur een email : vrienden.bewaarde.land@planet.nl


Herfstweekend Haps 2019

Ook dit jaar was het aantal inschrijving voor het Paasweekend weer zo overweldigend dat we hebben besloten om een extra Herfstweekend te organiseren, voor hen die er geen genoeg van kunnen krijgen en om mensen een tweede kans te geven. Om aan te melden, stuur een email : vrienden.bewaarde.land@planet.nl

Bij over-inschrijving krijgen Vrienden van het Bewaarde Land en hun gezinsleden voorrang. De prijzen zijn net als vorig jaar : € 80 voor volwassenen, € 60 voor kinderen van 13 tot 21 jaar, € 40 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en € 20 voor de hele kleintjes.

Check ook : Facebook-pagina Hapsweekend

 

Lentefeest 2019

Op zondag 31 maart van 13:00 tot 17:00 uur vieren we ons Lentefeest in de het Bewaarde Land van Meijendel.
Vanaf 13:00 ben je welkom voor koffie of kruidensoep met taart. Daarna gaan we het Bewaarde Land in op zoek naar onze geliefde verstop- en klimplekjes. Op de terugweg plukken we kruiden om een heerlijk soepje te maken in de keet van vrouw Fleur. Natuurlijk hoort daar knapperig stokbrood bij.

Laat even weten als je komt, dan weet vrouw Fleur hoeveel taarten ze moet bakken. Stuur een email naar : vrienden.bewaarde.land@planet.nl


Paasweekend Haps 2019

Dit jaar is het Paasweekend Haps van vrijdag 20 april tot maandag 22 april. De aanmelding start op 31 januari. Stuur een email : vrienden.bewaarde.land@planet.nl

Bij over-inschrijving krijgen Vrienden van het Bewaarde Land en hun gezinsleden voorrang. De prijzen zijn net als vorig jaar : € 80 voor volwassenen, € 60 voor kinderen van 13 tot 21 jaar, € 40 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en € 20 voor de hele kleintjes.


Winterwandeling 2019

Op zo 27 jan 2019 starten we het nieuwe jaar met een mooie Winterwandeling in het Bewaarde Land Meijendel. We vertrekken om 10:00 uur vanaf boerderij Meijendel. Om 12:00 uur zijn we terug bij de keet van vrouw Fleur.

We weten niet zeker of er sneeuw zal liggen. We weten wel zeker dat vrouw Fleur zorgt voor lekkere warme chocomel. Kom je ook? Neem je familie en vrienden mee. Gezinsleden gratis, van anderen verwachten we een bijdrage van € 2,50.

Laat even weten per email als je komt en vermeld het aantal personen. Stuur een email naar : vrienden.bewaarde.land@planet.nl


ALV + Zomerwandeling 2018

Op zaterdagochtend 11 augustus om 11:00 uur gaan we wandelen in het Bewaarde Land Meijendel. Je bent van harte welkom, mèt vrienden en familie. Gezinsleden mogen gratis mee, voor anderen verwachten we een bijdrage van € 2,50 per persoon.

We gaan alle lievelingsplekjes van de kinderen bezoeken, de aardeplek met zijn prachtige klimbeuken, de luchtplek met zijn oude populieren, de vuurplek met zijn vurige dennen en het mysterieuze meertje van de waterplek. En natuurlijk de K-boom en het hoge rolduin. Je mag ook “verzoeknummers” indienen :-)

Vóór de wandeling houden we vanaf 10:00 uur onze jaarlijkse Algemene LedenVergadering (ALV). Deelname is niet verplicht, maar we vinden het heel fijn als je komt en met ons wilt meedenken.

Laat even weten als je komt en met hoeveel personen. Dan kunnen we rekening houden met de hoeveelheid thee, koffie en koek. We verzamelen bij de tent. Als je niet weet waar die precies staat, laat dat dan weten, dan haalt iemand je op bij de boerderij. Mail naar : vrienden.bewaarde.land@planet.nl

Lentefeest 2018

Op zondag 29 april van 13:00 tot 17:00 uur vieren we ons Lentefeest in de Schooltuin De Akkerdistel, Cronesteijn 2G, 2322 LH Leiden.
We gaan onder leiding van Carla Glorie, de dansende boom, wildplukken in Cronesteijn. Met onze oogst gaan we soep maken, kruidenboter en natuurlijk hoort daar stokbrood bij de vuurkorf bij.

Je kunt het beroemde Belevingspad van Walrus lopen of meedoen met de rondleiding door het schooltuinencomplex. Natuurlijk zorgen we voor de koffie en de thee en een lekker drankje.

Geef je zo snel mogelijk op want het aantal plaatsen is beperkt. Mail naar : vrienden.bewaarde.land@planet.nl

Aanmelding Paasweekend Haps 2018

Dit jaar is het Paasweekend Haps van vrijdag 30 maart tot maandag 2 april. De aanmelding start op 31 januari. Stuur een email : vrienden.bewaarde.land@planet.nl

Bij over-inschrijving krijgen Vrienden van het Bewaarde Land en hun gezinsleden voorrang.
De prijzen zijn net als vorig jaar : € 80 voor volwassenen, € 60 voor kinderen van 13 tot 21 jaar, € 40 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en € 20 voor de hele kleintjes.

Winterwandeling 2018

Zaterdag 20 januari 2018 van 11:00 tot 13:00 : Winterwandeling in Baarn

Op uitnodiging van wachter Pimpelmees gaan we wandelen in het Bewaarde Land in Baarn. Zou er sneeuw liggen in het bos? Na afloop maken we een gezellig kampvuur(tje) om op te warmen. Vrienden van het Bewaarde Land en hun gezinsleden zijn van harte welkom. Je kunt je aanmelden via email : vrienden.bewaarde.land@planet.nl.

Herfstwandeling 2017

De blaadjes vallen, de wind speelt ermee en de regen laat alles glinsteren. Het is weer herfst!

Daarom organiseren we op zondag 26 november een Herfstwandeling in het Bewaarde Land in Meijendel, Wassenaar.

We verzamelen om 10:00 uur bij de Boerderij en gaan vanaf dáár het Bewaarde Land in, zoeken naar bosbewoners, kruipen door de K-boom, een stukje rennen om warm te worden en genieten van het uitzicht vanaf het Hoge Rolduin [liefhebbers mogen eraf rollen, maar dat is niet verplicht]. Rond 12:00 uur zijn we weer terug bij de Boerderij.

Alle (aspirant) Vrienden van het Bewaarde Land zijn welkom. Laat even weten als je komt en met hoeveel personen, dan neemt vrouw Fleur voldoende koek en warme chocomel mee voor allemaal. Stuur een email : vrienden.bewaarde.land@planet.nl

Aanmelding Herfst Weekend Haps 2017

Dit jaar is het Herfst Weekend Haps van vrijdag 20 tot zondag 22 oktober. De aanmelding start op 28 augustus. Stuur een email : vrienden.bewaarde.land@planet.nl

Bij over-inschrijving krijgen Vrienden van het Bewaarde Land en hun gezinsleden voorrang.
De prijzen zijn net als dit voorjaar : € 80 voor volwassenen, € 60 voor kinderen van 13 tot 21 jaar, € 40 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en € 20 voor de hele kleintjes.